Telefon | Kaybolan Veya Çalınan Telefonu Bulmak | Google Yardım

Kayıp Cihazı Bulmak 


  • Kayıp Cihazımı Nasıl Bulurum ?
  • Cihazım Çalındı Ne Yapmalıyım ?
  • Cihazımı Bul Uygulama Kullanımı 


Bildiğiniz üzere teknoloji devrinde yaşıyoruz. Teknolojik cihazlar bizim her şeyimiz onlar olmadan belki 2 dakika bile yaşayamayız. Peki bu cihazlarımız kaybolduğunda veya çalındığında ne yapacağız. polise mi başvuracağız, savcılığa mı vereceğiz yoksa bir bardak soğuk su mu içeceğiz. Soğuk su kısmını boş verin ancak eğer cihazınız değer verdiğiniz ve içinde çok özel verilerinizin bulunduğu bir cihaz ise. Yapmanız gereken kesinlikle bu ikisidir. Peki cihazınızı kaybettiğinizi düşünüyorsunuz. Otobüste olur her hangi bir yerde olur İşte bu gibi durumlarda işinize çok yarayacak bir uygulama göstereceğim.

Cihazımı Bul Uygulaması

Cihazımı bul uygulaması Google tarafından yazılan ve piyasaya insanlara hizmet sunmak amaçlı sunulan kayıp veya çalıntı cihazları bulma konusunda yardımcı olacağı düşünülen bir uygulamadır. Uygulama sizin uzaktan telefonunuza Google yazılımları sayesinde etkileşimde bulunmanızı sağlıyor. Telefonunuzu istediğiniz yerde zil'ini çaldıra bilir, ekranını kilitleyebilir, cihaz içerisindeki tüm dosyalarınızı silerek önemli içeriklerinize ulaşımını engelleyebilirsiniz. 
Ayrıca telefonunuzun şarj durumunu, hangi ağa bağlı olup olmadığını bu uygulama sayesinde görebilirsiniz.

Cihazımı Bul Kullanım

Altı kırmızı ile çizili olan bölgeler sizin cihazınıza uzaktan erişip değişiklik yapabilmenizi sağlayan bölümlerdir. Kırmızı ok cihazın şarj durumunu, kırmızı kare ise telefonunuzun markasını ve görülme sıklığını belirten bölümdür.

















Cihazımı Bul Kullanımı Hassas Noktaları

Cihazımı bul uygulaması genellikle kaybolan cihazları bulmak için etkilidir. Ayrıca yukarıdaki altı kırmızı çizgi ile çizilmiş olan Sesi Çal özelliği, cihazınız sessiz mod'da olsa dahi son ses bir şekilde zili çalacaktır. Bu cihazınızı daha kolay bulmanız içindir. Ancak şunu'da söyleyeyim. Eğer cihazınızın şarjı bitmek üzereyken kaybettiyseniz ve cihazınız kapandıysa bu uygulama hiç bir işe yaramaz. Cihazınız ile bağlantı kuramazsınız. En alttaki cihazı sil özelliği ise cihaz içerisindeki tüm verileri siler ancak bu işlemden sonra cihaza müdahale edemezsiniz ( Sesi Çal, Ekranı Kilitle, Şarj Durumu Vb. ) 
Share on Google Plus

Hakkında Jaemor

Merhaba Ben Ege. İzmirde yaşıyorum henüz öğrenciyim ve Bu siteyi açmaktaki amacım insanlara edindiğim bilgileri, tecrübeleri aktarmak bundan onlarında faydalanmasını sağlamaktı. onun dışında sıcak bir ortam hazırlamaya çalıştım gerek sitenin dizaynı olsun gerekse yazıların anlaşılırlığı inşallah faydalı bir şeyler sunuyorumdur sizlere ki sunuyorsam ne mutlu bana.
    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.
yaptığınız yorumları maalesef anında yayınlayamıyoruz. Öncesinde gözden geçirmemiz gerekiyor ama merak etmeyin hakaret içeren bir yorum yoksa eleştirel dahi olsa yorumunuz gösterilecektir.