İnfo Mail Ne İşe Yarıyor | Nasıl Açabilirim | İnfo@x.com

İnfo Mail Nedir ? ( Şirket Mail'i )

Bildiğiniz üzere teknoloji günden güne gelişiyor ve insanlar iletişim teknolojisinde çığır açıyor. Bundan birkaç yıl öncesine baktığımızda. Kolumuz büyüklüğünde telefonlar ile iletişim kurmaya çalışıyor, Telgraf sistemiyle derdimizi anlatmaya veya ulaşmak istediğimiz kişiye mesaj gönderiyorduk. Ki günümüzde öyle bir noktaya geldik ki artık İletişim gerçekten çok kolay hale geldi. Şimdi niçin İnfo@X.com Mail adresine ihtiyaç duyuyoruz ? Öncelikle şöyle açıklayayım. Eğer siz bölgesel bir takipçi sayısına sahipseniz yada trafik çekiyorsanız. Artık büyük şirketlerin ilgisini çekmeye başlamışsınız demektir. Ve bu şirketlerin sizin ile iletişime geçme durumunda Sitenizde X@gmail.com Veya X@hotmail.com Maillerini kullanıyorsanız. Karşınızdaki Şirket tarafından belkide pek dikkate alınmayabilir yada küçümsenebilirsiniz. Bunun için bir havanız olması maksadıyla yada kurumsal bir yapı olduğunuzu kanıtlamak amacıyla bir info@X.com Mail adresi almalısınız diyebilirim. Tabi alabileceğiniz sadece İnfo değil satis@X.com  - destek@X.com Mailleri'de alabilirsiniz. dediğim gibi bunlar sizin kurumsallaşmanız yolunda atmanız gereken bir adımdır. 



Nasıl Açılır ? 

Ooh ne güzel hemen açıyım ozaman. Demeyin maalesef ücretli bir yapı ancak maliyeti çok düşük eğer siz şirketinize önem veriyorsanız. sitenize iletişim@x.com - destek@x.com gibi mailler kurmak istiyorsanız belli bir ücreti gözden çıkartmanız gerekiyor. 

öncelikli olarak bir Hosting'e ve Domain'e ihtiyacınız var gerisini C-Panel üzerinden yapıyosunuz.


Peki C-Panel Nedir?

C-Panel'de database ve mail hesapları açabilir aynı zamanda'da SSL yükleyebilirsiniz. sitenizin her ayrıntısını görebilir. Alt yapı seçeneklerine ulaşabilirsiniz . kısacası bir kontrol paneli buradan sitenizi kontrol edebiliyorsunuz rahat bir şekilde. 



Cpanel Üzerinden Mail Açma İşlemleri Sırasıyla Şu şekildedir;

1-) Alanadiniz.com/cpanel şeklinde tarayıcıya link girilir
2-) Cpanel Kullanıcı adınız ve şifresiniz yazılır ( Ftp kullanıcı adı ve şifresi ile cogu zaman aynıdır )
3-) Email Accounts a tıklanır
4-) Email accountuna girişte kullanılıcak bilgiler girilir;

Örnek;
info@sirketadi.com.
Password (Şifre) : 123123123
Mailbox Quata ( Mail için Ayırılan Alan ) : 250mb

5-> Create Account tıklanarak mail hesabı oluşturulmuş olur.
6-> Cpanel Butun sitenizi yonetimini içeren bir paneldir çokta kurcalalamak iyi olup kesinlikle açık bırakılmamalıdır.Sağ üstte görülen logout sekmesıne tıklanarak cpanel den cıkış yapılır.




Teşekkür ederiz.

                            Videolu Anlatım

Videoyu çeken arkadaşı tanımıyorum. ancak güzel anlatmış eğer anlamadıysanız görsel olarak'da bu videoyu koyuyorum. belki daha iyi anlarsınız. Arkadaşa'da teşekkür ediyorum güzel anlatmış.



Share on Google Plus

Hakkında Jaemor

Merhaba Ben Ege. İzmirde yaşıyorum henüz öğrenciyim ve Bu siteyi açmaktaki amacım insanlara edindiğim bilgileri, tecrübeleri aktarmak bundan onlarında faydalanmasını sağlamaktı. onun dışında sıcak bir ortam hazırlamaya çalıştım gerek sitenin dizaynı olsun gerekse yazıların anlaşılırlığı inşallah faydalı bir şeyler sunuyorumdur sizlere ki sunuyorsam ne mutlu bana.
    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.
yaptığınız yorumları maalesef anında yayınlayamıyoruz. Öncesinde gözden geçirmemiz gerekiyor ama merak etmeyin hakaret içeren bir yorum yoksa eleştirel dahi olsa yorumunuz gösterilecektir.