Zümrüdü Anka Yoldaşlığı - Harry Potter / En Kısa Özeti


Kitap Hakkında

 944 Sayfalık bu serüvene bu yazıyı paylaştıktan 1   ay  önce
 başladım ve olağan üstü bir kitap eğer kitabı   alacaksanız öncelikle filmlerinden Zümrüdü Anka   bölümüne kadar izleyin. Böylece daha iyi   anlarsınız,  karakterlerin kim olduğunu çözmenize   yardımcı olur. kitabın içindeki betimlemeler ve   yaşattığı duygu gerçekten bundan önce okuduğum   hiç   bir kitapta göremedim. eğer okursanız ne   demek istediğimi anlarsınız.

Başlarda bir Muggle'nin yanında büyü yaptığı için yargılanan Harry'nin Aklanmaya çalışılmasıyla geçiyor. 

Kitapta uzun süre güçleri yitik ve yeniden ayağa kalkıp güçlenmeyi bekleyen Lord Voldemord'un geri dönüşü, Harry ve Yoldaşlığın Voldemord ile mücadelesi anlatılıyor. bu mücadelenin başlarında Harry'nin delirmiş ve Voldemord'un asla geri dönemeyeceğini düşünüyorlardı. Sihir bakanlığı bile

Tabi bakanlık Dumbledore'un, Voldemord 'u kullanarak kendilerini oyalamaya çalıştığını ve gizliden gizliye kendi bünyesinde yoldaş toplayıp, Bakanlığı ele geçirmek istediği üstünde şüpheleniyorlardı.

Dumbledore, Harry ile Voldemord savaşırken yardımına gelmiş ve onu Ölümden kurtarmış. mücadele ettikleri yere birkaç dakika sonra sihir bakanlığının büyücüleri gelecekti ki Voldemord onlar gelir gelmez kaçtı böylece Sihir bakanlığı artık Voldemord'un döndüğünü kabullendiler ve aslında Dumbledore'nin topladığı ordunun Sihir bakanlığına karşı değil Voldemord'a karşı olduğunu anladılar.


                                       Beni Etkileyen Yerler

  • Harry'ye Ruh emicilerin saldırması ve onları haklaması
  • Dumbledore Harry'i korumak için yaptığı olağan üstü çaba
  • Harry'nin Hermonie ve Ron ile buluşması
  • Dobby'nin yardımları
  • Zümrüdü anka karargahına giriş
  • Voldemord ile karşılaştıkları kısım
  • Ruh Emicilerin Voldemord tarafından yönetilmeleri

Kendi Fikrim

Harry'nin bu serüvende başarılı olmasını sağlayan en büyük şey bana göre arkadaşlık, dostluk'tur. Hermonie ve Ron'un büyük katkıları ve cesaretleri sayesinde Harry bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardı.




Share on Google Plus

Hakkında Jaemor

Merhaba Ben Ege. İzmirde yaşıyorum henüz öğrenciyim ve Bu siteyi açmaktaki amacım insanlara edindiğim bilgileri, tecrübeleri aktarmak bundan onlarında faydalanmasını sağlamaktı. onun dışında sıcak bir ortam hazırlamaya çalıştım gerek sitenin dizaynı olsun gerekse yazıların anlaşılırlığı inşallah faydalı bir şeyler sunuyorumdur sizlere ki sunuyorsam ne mutlu bana.
    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.
yaptığınız yorumları maalesef anında yayınlayamıyoruz. Öncesinde gözden geçirmemiz gerekiyor ama merak etmeyin hakaret içeren bir yorum yoksa eleştirel dahi olsa yorumunuz gösterilecektir.