EN İYİ +3 Öneri | Kitap Okuma Alışkanlığı Elde Etme | Okumanın Faydaları












    Kitap Okumanın Faydası Ve Alışkanlık Edinme


 *  Kitap Okuma Sevgisi Nasıl Aşılanır ?

  Kitap Okumanın Faydaları Nelerdir ?



Gençler kitap okuyun. Ciddiyim bana güvenin ve neden bunu söylediğimi anlayacaksınız. Size çok fazla yararı olan bir etkendir kitap okumak ancak Maalesef Türkiye'de kitap okuma oranları harap vaziyette bu yüzden insanların kitap okumanın faydalarını bilmediğini düşünüyorum veya bu konuda üşengeçlik ediyor kitap okuma dışındaki her işine vakit ayırabiliyor. Şimdi kitap okumak bir tutkudur gençler. Kitap okumayı sık ve belli bir zamana oturtup yaparsanız eğer çok faydasını göreceksiniz

                                         Nedir bu faydalar ?                                             

Belli başlı faydaları altta verilenlerdir belki daha fazlada yazılabilir ancak aklıma gelenler bunlar.

 1-  Diksiyon ve Hitabet'in güçlenmesi

 2-  Daha sistemli ve Düzenli bir insan olma

 3-  Bir görevi başarmış gibi huzurlu hissedersiniz. 

 4-  Odaklanmanızı arttırır konuşurken sözcüklerinizi seçmeniz daha rahat olur

 5-  Okuma hızınız artar 

 6-  Fikir yürütme yeteneğiniz artar

 7-  Ön görme yetiniz gelişir

 8-  Hayal gücünüz artar 

 9-  Okuduğunuz kitaba göre bilginiz artar 

10- Hafızanız gelişme gösterir

kitap okuma alışkanlığı nasıl edinilir ? 
düzenli tertipli bir şekilde nasıl kitap okuruz ?

Düzen ve tertip size bağlı bir husus eğer kendinizi kontrol edebiliyor bazı teknolojik cihazlara yenik düşmüyor iseniz vaktinizi gereksiz yere harcamıyorsanız. Boş vakitlerinizi  kitap okumayla geçirebilirsiniz hem bu size yukarıda saydığım faydaları sağlayacak.

                       Kitap okuma alışkanlığı nasıl kazanılır ?                         

Bu işe çocukken başladıysanız işiniz daha kolay ancak çoğu insana kitap okumak sıkıcı ve zaman ayırmaya değmeyecek bir iş olarak görüyor



    1-) Kitap Seçme     

okuyacağınız kitabı kendi karakterinize veya beğeni tarzınıza göre seçmelisiniz nasıl bir kitaptan hoşlanıyorsanız o tür kitapları okuyun. başta bu sizin kitaplara olan ilginizi dahada arttıracaktır. Kitabı alırken o kitaba gelen eleştirileri göz önünde bulundurun. ( İnternet'den Sipariş Veriyorsanız )


    2-) Gündelik Olarak Okuma Düzeni    

Gün içerisinde boş bir vaktiniz olduğunda bu vakti kitap okuma ile değerlendirebilirsiniz. günde yarım saatlik okumayla başlayabilirsiniz. uzun süreli okumalar başlangıçta sıkabilir. Yavaş yavaş bu süreyi uzatabilirsiniz. Uzun süreli okumalarda'da ÖRN: 2-3 Saat Her yarım saatte bir dinlenmenizi, bir ara vermenizi öneririm. Bunu televizyondaki reklam aralarına benzetin. Bu süreçte biraz dinlenmiş olacaksınız. ayrıca kitaba dair daha fazla beklenti içinde olacaksınız. Eğer sıkıldıysanız okumayı hemen bırakın. Hiç çekinmeyin.



    3-) Kitap Okuyacağınız Ortam    

Kitap okuyacağınız ortamda çok önemli. Kitabı yatarak okumanızı önermiyorum bu süreçte beliniz ağrıyabilir ve dikkatiniz dağılır. Kendinize ait bir kitap okuma köşenizin olması önemli. Bu sizin işin ciddiyetini hatırlatacaktır. Kitap okurken kitaba dair nesneleri masanıza koyabilirsiniz onları gördükçe motive olabilir ve daha çok odaklanabilirsiniz.









Share on Google Plus

Hakkında Jaemor

Merhaba Ben Ege. İzmirde yaşıyorum henüz öğrenciyim ve Bu siteyi açmaktaki amacım insanlara edindiğim bilgileri, tecrübeleri aktarmak bundan onlarında faydalanmasını sağlamaktı. onun dışında sıcak bir ortam hazırlamaya çalıştım gerek sitenin dizaynı olsun gerekse yazıların anlaşılırlığı inşallah faydalı bir şeyler sunuyorumdur sizlere ki sunuyorsam ne mutlu bana.
    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.
yaptığınız yorumları maalesef anında yayınlayamıyoruz. Öncesinde gözden geçirmemiz gerekiyor ama merak etmeyin hakaret içeren bir yorum yoksa eleştirel dahi olsa yorumunuz gösterilecektir.