Ateşten Gömlek En Kısa Özet - Kişisel Yorum

                      İçinde Geçenler

Öncelikle İzmirde işgalciler tarafından ailesi öldürülen ayşe İstanbula bir ailenin yanında kalmak için gelir ve burada vatan sevgisi, millet sevgisi ile birlikte genç subayları etkiler ve Anadoluya savaşmak için göndertir. bu sırada Ayşe Hasta bakıcı Peyami ise bir Memurdur Peyami Ayşeyi sevmekte fakat bunu söyleyememektedir. Subay olan Arkadaşları İhsan'da Ayşey'le evlenmek ister ancak Ayşe ona İzmirin Alınması şartını koşmuştur. bu üçlü Anadoluya milli mücadeleye yardım için giderler. burada Mehmet çavuş ile tanışırlar. Peyami Mehmet Çavuştan silah eğitimi almak ister. bu sıralarda Kezban ile tanışırlar. Mehmet Çavuş Kezbanı çok sever ancak kezban ihsanı sevmektedir. Bir gece Mehmet Çavuş Kezbanı kaçırır. ve saf değiştirir artık itilaf kuvvetleri tarafındadır. Kuvay-i Milliye ordusu Kezban için yola koyulur ve sonunda onları bulup Kezbanı kurtarırlar. ancak kezban Kuvay-i Milliyeden kaçıp bir derede kendini öldürmüştür. Mehmet Çavuşunda idamına karar verilir. İhsan Ayşe ile evlenme hayallerini gerçekleştiremeden cephede şehit düşer. Ayşede cephede yaralanan bir askerin yardımına koşarken yarı yolda vurulup yere düşer ve oda hayatını kaybeder. Peyami ise kafasından vurulur ve hastanede hayatını kaybeder.   

                           Konusu Nedir ?

Anadoluda'ki mücadele ruhunu ve izmirin kurtuluşu için yapılan fedakarlıklar. ve Bu doğrultuda yaşanan aşklar. anlatılıyor. 

                              Bay Yorum

Açıkçası kitabı okurken biraz yorulmadım değil o heyecanı pek hissedemedim. Ama o döneme göre gayet iyi yazılmış bir eser. sanki günümüz insanları bunu anlamakta biraz güçlük çekebilir. uzun karmaşık biraz fazla betimleme falan açıkçası bana göre bir kitap değil. Ancak kesinlikle okumadan karar vermeyiniz. eğer bu muhalif yoruma göre hareket edecekseniz. Size tavsiyem önce zevklerinizin aynı olduğunu düşündüğünüz birine sorabilirsiniz. herkese hitap eden bir kitap değil maalesef. 
Share on Google Plus

Hakkında Jaemor

Merhaba Ben Ege. İzmirde yaşıyorum henüz öğrenciyim ve Bu siteyi açmaktaki amacım insanlara edindiğim bilgileri, tecrübeleri aktarmak bundan onlarında faydalanmasını sağlamaktı. onun dışında sıcak bir ortam hazırlamaya çalıştım gerek sitenin dizaynı olsun gerekse yazıların anlaşılırlığı inşallah faydalı bir şeyler sunuyorumdur sizlere ki sunuyorsam ne mutlu bana.
    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.
yaptığınız yorumları maalesef anında yayınlayamıyoruz. Öncesinde gözden geçirmemiz gerekiyor ama merak etmeyin hakaret içeren bir yorum yoksa eleştirel dahi olsa yorumunuz gösterilecektir.